Zoeken
  • Helene Baarda

Zin in Next Step Retraite TerschellingMorgen stap ik op de boot naar Terschelling 😊 .Op weg om een natuur retraite te begeleiden met Johan de Kleine van IVAL. Met een groep van 9 deelnemers (we houden het graag klein maar fijn) de natuur in. Met om ons heen enkel duinen, bos en strand. Een retraite die we al meermaals hebben gehouden op andere plekken, zoals in Marokko. Maar nu in corona tijd geven mensen aan behoefte te hebben programma's in eigen land, en ook aan meer herbezinning en stilte ervaring. Terschelling biedt die plek. Weg van de kust, in een totaal andere omgeving. Een plek voor mindfulness, reflectie, loslaten en inspiratie via meditaties, opdrachten en solo-tijd in de natuur.


Het nieuwe 'normaal'?

Juist nu alles 'niet normaal' is, zijn veel mensen zoekend naar 'hoe dan wel'. De een komt uit een waanzinnig drukke periode, door werken in de zorg of door thuiswerken met kinderen om zich heen. De ander heeft ervaren dat door het wegvallen van sociale verplichtingen er ruimte ontstond voor andere dingen. Hoe het ook is, bijna iedereen heeft het gevoel gehad dat de dagelijkse routine is veranderd, en dat werpt je terug op jezelf.

Hoe wil ik het nu eigenlijk verder gaan doen? Wat wordt mijn volgende stap? Hoe kom ik dichter bij mijzelf en volg ik beter mijn gevoel? Dat zijn vragen die we vaak horen van mensen die zich bij ons aanmelden.

Anderen geven zich op voor een programma omdat ze zich willen herbezinnen op een lastige werk- of privé situatie, of gewoon om heerlijk een week eruit te zijn en meer stilte in zichzelf te ervaren.


Het ritme van de natuur, het ritme van de groep

Het ritme van de natuur volgend is voor ons als begeleiders/coaches belangrijk. Ik zie er zelf ook weer naar uit mijn mobiel en horloge weg te leggen. Te leven zonder tijd en agenda. Dat ritme van de natuur volgen gaat wat ons betreft ook verder dan loskomen van 'tijd'. Het is ook per dag zien en voelen wat er nodig is aan programma of aan stilte ervaringen. Meebewegen met de golven in de groep, de golven van de zee. Dus geen vooropzet geheel. Altijd spannend en mooi om dat zo aan te vliegen.


Ik heb er weer reuze zin in!

Helene Baarda


Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar onze programma's? Kijk op IVAL. Of meld het als je op de hoogte gehouden wil worden van ons volgende Terschelling programma. info@veluwecoach.nl#IVAL #retraite #Terschelling #stiltedagen #coaching


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven