Zoeken
  • Helene Baarda

Training Grip op Stress 2019


Last van prikkelbaarheid, concentratie problemen, moeheid of een overvolle agenda? Dat kan wijzen op teveel stress. Heb jij last van stress en wil je jezelf weer vitaal en in balans voelen? Geef je dan op voor de training Grip op Stress . Een training van 4 bijeenkomsten in de Dierense Toren. Leer je stress signalen herkennen en er beter mee omgaan.

Loop ik extra risico?

Iedereen maakt stressvolle situaties mee, zoals te hoge werkdruk, problemen in je privésituatie, of een lastige baas. Hoeveel stress je ervaart hangt vooral af van hoe je met deze situaties omgaat. Als je moeilijk ‘nee’ kan zeggen, niet meer kiest voor voldoende herstel of de lat voor jezelf steeds te hoog legt, loop je extra risico.

Voorbeelden...

Ook als je elke week 3 dagen uitgeput van je werk komt, of het gevoel hebt altijd ‘aan’ te staan mag je je zorgen maken. Je werk als zinloos ervaren kan ook een reden zijn om deze training te doen. Of ben jij iemand die alsmaar adrenalinekicks moet ervaren? Dat is een probleem als je niet meer zonder kunt. Bijvoorbeeld door alsmaar van jezelf te moeten sporten.

Een beetje stress is normaal...

Vrijwel iedereen heeft een uitdaging met stress, het hoort ook een beetje bij het leven. Maar helaas is werkstress wel beroepsziekte nummer 1. Het aantal mensen met burn-out is zelfs 1 op de 13.

Doe er dus tijdig iets aan!

Wat is de aanpak?

Waardoor je stress vermindert.Om balans terug te brengen gaan we kijken wat voor jou werkt. Je leert eenvoudige ontspanningstechnieken die je tussendoor kan doen. Je leert je bewust worden van wat er nu in je gebeurt. Je ontdekt waar je energie van krijgt. Belemmerende patronen pak je aan, en je leert daarbij varen op eigen kompas. Zo maak je steeds betere keuzes en ga je anders denken. Waardoor je stress vermindert.

Hoe ziet de training eruit

Om jouw Grip op Stress te versterken werk je vooral ervaringsgericht. In een kleine groep met veel aandacht voor een veilige trainingssfeer. Je doet verschillende opdrachten, systemische opstellingen, korte ontspanningstechnieken, enzovoorts.

Onderdelen van het programma

  • Hoe is het nu met je? Inzicht in je stressbronnen en reacties

  • Snel herstel; rust- en ontspanningsvaardigheden

  • Energiegevers en energie slurpers

  • Wenselijke toekomst scherp voor ogen

  • Belemmerende en bevorderende (reactie)patronen

  • Stevige basis in jezelf, varen op eigen kompas

Helene Baarda, trainer/coach

Als trainer en coach heb ik veel ervaring in de aanpak van stress en ‘regie over je leven’. Het beste en mooiste in jezelf laten zien, is wat ik mensen gun. Ik begeleid mensen hier graag in en doe dat met veel plezier.

Praktisch

Data:

30 oktober, 13 november, 27 november, 11 december.

Tijden:

19.00-21.30

Locatie:

Dierense Toren, Hogestraat 12, 6953 AS Dieren

Kosten:

212 euro. Inclusief koffie en thee.

Aanmelding vóór 22 oktober 2019 via info@veluwecoach.nl

Heb je nog vragen? mail of bel 06-22678946


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven